VÄXTKRAFT

BY SIGMA INDUSTRY SOUTH

DEN SOM GÅR I ANDRAS FOTSPÅR KOMMER ALDRIG FÖRST… … MEN UNDVIKER FALLGROPARNA

Som nyexaminerad högskole- eller civilingenjör inom konstruktion och produktutveckling kan det ibland kännas osäkert om kunskapen från skolan tillsammans med ens ofta begränsade arbetslivserfarenhet är tillräckligt förberedande för arbetslivet. Med vårt stora engagemang och vårt skräddarsydda program ger vi våra utvalda den bästa grunden med de bästa förutsättningarna för en lyckad start på karriären. Vi kallar det Växtkraft.

MÖJLIGHETER OCH STYRKA

Att få en intensiv introduktionskurs med möjligheten att testa på ett verkligt konstruktionsfall och chansen att ställa alla ”dumma” frågor. Att inte ”bara” bli inkastad på ett uppdrag med förväntningar från kunden att direkt prestera likvärdigt med en erfaren ingenjör. Att börja sin karriär som en viktig del av ett större gäng med nyutexaminerade högskole- och civilingenjörer som alla börjar samtidigt och får en bra gemenskap. Ett stort plus och en stor trygghet.

Växtkraft är en start på karriären men förblir en partner för framtiden hos oss på Sigma Industry South när vi fortsätter att utvecklas och växa tillsammans. Växtkraft är en tanke och ett sätt som hjälper oss utveckla våra kunskaper och bygga vår framgång.

VÄXTKRAFT – DIN START PÅ KARRIÄREN

Sedan 2014 har Sigma Industry South drivit och utvecklat Växtkraftsprogrammet för nyutexaminerade ingenjörer. Vi har anställt och utvecklat fler än hundra högskole- och civilingenjörer efter examen och gett dem ett försprång på arbetsmarknaden. Samtliga anställda med kollektivavtal och med rättvisa arbetsvillkor vilket är en självklarhet för oss på Sigma.

”Under mitt första år arbetade jag med några spännande uppdrag i olika branscher. Jag har breddat min kompetens, utvidgat mitt kontaktnät, blivit säkrare i min yrkesroll som konstruktör och dessutom fått bekräftelse på att jag arbetar med något jag brinner för.
Sigma Industry South har gett mig en fantastisk karriärstart och jag ser framemot att fortsätta och utvecklas inom företaget!” / Sofie Växtkraft 2014

I SAMARBETE MED VÅRA KUNDER

Genom att erbjuda våra kunder en hög och säkerställd kvalitetsnivå på våra medarbetare i kombination med ett långtgående stöd av kunskap och råd under de första åren i karriären får vi ett bra samarbete som gynnar alla parter.

MER OM VÄXTKRAFT

Sigma Industry Souths Växtkraftsprogram startar varje år i mitten av augusti efter sommarledigheten.

2019 startar Växtkraft den 19 augusti. Ansökningsperioden är aktiv från februari till augusti, med tyngden på rekrytering under maj-juni, så tveka inte att söka redan nu!

Under våren besöker vi de flesta högskolor och deras arbetsmarknadsdagar. Kom gärna förbi och prata mer med oss om Växtkraft eller Sigma som arbetsgivare. Du är självklart alltid välkommen att kontakta någon av cheferna som du hittar här på vår hemsida för ytterligare frågor.

ANSÖKAN

Ansök genom att skapa din profil via länken nedan. Genom att göra detta blir du automatiskt kopplad till urvalsprocessen för Växtkraft.

Då vi har ett löpande urval till tjänsterna, är det viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt för att öka dina chanser att komma med i urvalsprocessen. När du skickat in din ansökan kommer du automatiskt att vara med i informationsflödet som rör Växtkraft 2019.

Läs mer och ansök här