Växtkraftsprogrammet

Få en intensiv introduktionskurs på två veckor, där du får möjligheten att testa på ett verkligt konstruktionsfall och chansen att ställa alla ”dumma” frågor och inte ”bara” blir inkastad på ett uppdrag med förväntningar från kunden att direkt prestera likvärdigt med en erfaren ingenjör.

Börja din karriär som en viktig del av ett större gäng med nyutexaminerade högskole- och civilingenjörer som alla börjar samtidigt och får en bra gemenskap, vilket är ett stort plus och en stor trygghet.

 

Växtkraft - din start på karriären

Sedan 2014 har Sigma Industry South drivit och utvecklat Växtkraftsprogrammet för nyutexaminerade ingenjörer. Vi har anställt och utvecklat fler än 200 högskole- och civilingenjörer direkt efter examen och gett dem ett försprång på arbetsmarknaden. Samtliga anställda med kollektivavtal och med rättvisa arbetsvillkor vilket är en självklarhet för oss på Sigma.

En av våra anställda som började hos oss i vårt växtkraftprogram direkt efter sin examen reflekterar nedan över sina fem första år i karriären hos oss:

”Sedan jag började på Sigma har jag hela tiden känt ett starkt stöd från min chef som arbetar hårt för att jag ska trivas på mina uppdrag. Fördelen med att vara konsult är att man kan prova på många olika saker. När man känner att det är dags att gå vidare är min chef ett steg före och kan presentera alternativ anpassade just för mig och den resa jag vill göra. Dialogen mellan anställda och chefer är öppen och dina åsikter och önskemål är av stor vikt.

Sigma är rättvisa, transparenta och har väldigt bra lönevillkor. Det är en trygghet för mig som anställd och ger en tydlighet i vad jag är värd för såväl uppdragsgivaren som för Sigma. 

På Sigma gör man inte saker svårare än vad de är. Behöver jag ett särskilt verktyg för mitt arbete, så fixar man det enkelt. Jag är inte låst till någon särskild datormus, telefon eller t.o.m. skrivbordsstol. Jag kan välja själv vad som passar mig bäst.”

 

I samarbete med våra kunder

Genom att erbjuda våra kunder en hög och säkerställd kvalitetsnivå på våra medarbetare, i kombination med ett långtgående stöd av kunskap och råd under de första åren i karriären får vi ett bra samarbete som gynnar alla parter.

 

Mer om Växtkraft

Sigma Industry Souths Växtkraftsprogram har sedan 2014 varit ett återkommande event en till två gånger per år. Ansökningsperioden är aktiv året om.

Under året besöker vi de flesta högskolorna i södra Sverige och deras arbetsmarknadsdagar. Kom gärna förbi vår monter och prata mer med oss om Växtkraft eller Sigma som arbetsgivare. Du är självklart välkommen att kontakta ansvarig chef nedan för att ställa ytterligare frågor eller lämna en intresseanmälan.

 

Ansvarig för växtkraftprogrammet

 

Andreas Holmgren

andreas.holmgren@sigma.se
+46 730 31 03 94