Uppdragsbeskrivning

Är du drivande, nyfiken och vill jobba med utveckling av produkter och arbetssätt på ett intressant företag? Då kan det vara dig vi söker!

Upplägget för denna tjänst är det vi kallar hyrrekrytering. Detta innebär att efter ca ett halvår skall uppdraget gå över till en anställning hos kunden. Det förutsätter att både kund och konsult är överens.

Vi söker en erfaren mekanikkonstruktör med VVS-kompetens för ett spännande projekt hos vår kund. Här får du möjlighet att vara en nyckelspelare i deras passionerade team och arbeta med allt från tidig konceptfas till färdig produkt, med huvudansvar för VVS.

Arbetsuppgifter

 1. Produktutveckling: Du kommer aktivt driva fram ett helt nytt sortiment för kundens nordiska marknad i samarbete med teamet.
 2. Omsättning av design: Du omsätter designidéer till konkreta produkter och ser till att de blir verklighet.
 3. Affärsmöjligheter: Du identifierar och utvärderar affärsmöjligheter inom VVS-produkter.
 4. Leverantörskontakter: Du har kontakt med och söker upp leverantörer, vilket inkluderar vissa resor inom Asien och Europa.
 5. Leverantörsbedömningar: Du hjälper inköpsavdelningen att bedöma leverantörskvalitet inom ditt ansvarsområde.
 6. Teknisk kompetens: Du förstår tolerans- & ytkrav.
 7. CAD-erfarenhet: Du är bekväm med CAD-program, gärna Inventor.
 8. Produktionsritningar: Du skapar detaljerade produktionsritningar.
 9. Testanordningar: Du ansvarar för att skapa testanordningar på kundens labb för att verifiera, säkerställa och felsöka deras VVS-produkter.
 10. Regelverk och krav: Genomföra certifieringar och ha kontakt med instanser som Sintef, Rise, Säkert Vatten. Även kunna boverkets krav för inbyggnad och vanliga armaturer.
 11. Materialkännedom: Du har kunskap om material som rostfritt stål, plast och aluminium
 12. VVS-kompetens: Hög kompetens inom regler och uppbyggnad av vattenledningar i hemmet.
 13. Ansvarstagande: Du trivs med eget ansvar och tar initiativ.
 14. Proaktivitet: Du är en person som agerar snabbt, kommunicerar effektivt och löser problem för att driva projekt framåt.
 15. Kärnvärden: Mod, engagemang, hunger och leverans är viktiga för kunden.
 16. Design: Du gillar färg, form, design och inredning
 17. VVS-guru: Du blir vår kunds “VVS-guru” och deltar i produktlanseringar samt utbildar intern personal inom VVS.

Om du är redo att ta nästa steg i din karriär och trivs med att vara en nyckelspelare i ett passionerat team, ser vi fram emot din ansökan!

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

 • Teknisk utbildning på Högskole- eller Civilingenjörsnivå inom produktutveckling och maskinteknik.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • 5-10 års erfarenhet inom produktutveckling är önskvärt.

Vi erbjuder

Som konsult hos oss får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen inom svensk industri. Uppdragen anpassas alltid i möjligaste mån, för att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som vi anser skapar trivsel.

Sigma Industry South AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Skulle du vilja utvecklas i denna miljö?

Mer information

Andreas Holmgren
+46730310394
andreas.holmgren@sigma.se

Tjänst

Erfaren konstruktör med VVS-kompetens

Kompetensområde

Beräkning & Simulering, Industridesign & Ergonomi, Mekanikutveckling, Produktionsutveckling inkl. Logistik, El & Automation, Hårdvara elektronik, Provning & verifiering, PLM, Projektledning, Projektledning, Produktinformation, Digitalisering, Automation, Management, Sales and Marketing, Hållbarhet

Plats

Ansök senast

2024-07-31

Ansök nu