Uppdragsbeskrivning

Senior 800xA-programmerare för Process, Energi och VA

Gillar du 800xA, att strukturera upp 800xA-system och att leda andra i 800xA-projekt? Bor du i eller utanför Malmöregionen och vill kunna jobba delvis hemifrån?

Jag söker seniora 800xA-programmerare, både tjejer och killar till våra Process,- VA-, Energi- och infrastrukturprojekt och vill ha dig med!

Vi har i dagsläget affärer med fler än 40 olika kunder, varav projektåtaganden mot drygt 20 kunder och supportåtaganden mot ett 10-tal kunder. Vi är riktigt duktiga på ABB 800xA och ser för befintliga och nya kunder inom området fortsatt stark tillväxt som vi möter med nyrekrytering och utbildning.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Lead engineer/Konstnärlig ledare i 800xA automationsprojekt till marknadsledande kunder med projektering, systemering, programmering, verifiering och idrifttagning. När du är klar är du förhoppningsvis kundens hjälte
 • 800xA-programmerare med delansvar i större automationsprojekt
 • Genomföra mindre projekt och åtaganden från början till slut, där du kan ta ett stort personligt ansvar för både teknik och relationer
 • Delta/leda support- och serviceåtaganden till våra kunder

Vi söker dig som redan är en automationsstjärna. Tycker du om att ta ansvar, prestera och leverera och tillhöra ett roligt och kompetent gäng kommer du att trivas fantastiskt bra. Har du en inneboende nyfikenhet och intresse för affärer är det ett stort plus.

Grundläggande kvalifikationer

För att trivas i din yrkesroll ser vi gärna att du har:

 • Gedigen automationsprojekt-erfarenhet
 • God kompetens inom 800xA
 • En relevant teknisk utbildning på universitet-/högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
 • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt.
 • Vi jobbar både med lokala men också globala kunder. Därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
 • Näsa för affärer och en god förmåga att kommunicera med exempelvis kunder och kollegor

     Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

     Meriterande är erfarenheter och kunskap inom Processteknik och Processoptimering, Databaser, Kommunikation, Scriptteknik samt Högnivåspråk.

     Har du jobbat med service och support inom vårt område är det också meriterande

     Du ska gilla att programmera och gilla att träffa kunder!

     Vi erbjuder

     Som konsult i mitt team får du arbeta med de främsta företagen i respektive bransch. Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor, kompetenta kunder och ett aktivt erfarenhetsutbyte. I dagsläget är hälften av mina anställda senior engineers. Detta ger dig utmärkta förutsättningar att fortsätta utvecklas.

     Som privatägt bolag tittar vi inte på börskursen eller förbereder inför nästa kvartalsrapport. Vi fokuserar istället på stabil och långsiktig utveckling för verksamheten och våra medarbetare.

     Våra villkor är naturligtvis marknadsmässiga. Vi erbjuder kollektivavtal via Almega. Vi älskar att resa och gör årligen riktigt kul och utvecklande nedslag utomlands, förra året i Sydafrika. I år åkte vi till Piemonte i Italien för gemensam utveckling.

     Vårt bolags första 3 år har gått över alla förväntningar. Vi har ökat från 3 till ett 50-tal anställda och bygger vår framgång på duktiga medarbetare, delaktighet och korta beslutsvägar.

     Eftersom vi gör löpande urval till våra tjänster ser vi gärna att du inte avvaktar utan skickar din ansökan snarast. Har du frågor kring tjänsten tveka inte med att höra av dig.

     Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Som komplement erbjuder vi specialist-, support- och -ingenjörstjänster. Vår bas är Malmö. Våra kunder återfinns i hela landet.

     Sigma Industry Solutions ingår i Sigmakoncernen som är en privatägd koncern med mer än 5000 anställda och 39 kontor i 12 länder.

     Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer.

     Mer information

     Magnus Grenthe
     +46705509699
     magnus.grenthe@sigma.se

     Tjänst

     Senior 800xA-programmerare för Process, Energi och VA

     Kompetensområde

     El & Automation, Energi- & Elkraftteknik, Systemutveckling, Projektledning, Digitalisering, Digitalisering, Automation

     Plats

     Ansök senast

     2024-04-30

     Ansök nu