Uppdragsbeskrivning

Vill du arbeta tillsammans med engagerade kollegor i ett intressant projekt som verkligen ligger i framkant?

Vi söker nu dig som vill arbeta som geometrisäkringsingenjör och har ett stort intresse av att få vara med och utveckla högteknologiska marina produkter.

I denna roll arbetar du för att kunna säkra en problemfri installation av komplexa system och komponenter genom att aktivt medverka i utformning av robusta mekaniska gränssnitt med hänsyn tagen till toleranser vid tillverkning och installation.

I rollen du ett nära samarbete med geometri-produktion där planering av viktiga mätaktiviteter kontinuerligt utförs och även stöd vid analys av mätresultat när så behövs.

I rollen ingår även stöd till konstruktion i utförande av toleranskedjeberäkningar och även i vissa komplicerade fall 3D-toleranssimuleringar.

Rollen innehåller såväl interna och externa kontakter så som produktions och mätberedning, konstruktion, design, inköp och olika leverantörer.

Som konsult hos oss får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen inom svensk industri. Uppdragen anpassas alltid i möjligaste mån, för att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som vi anser skapar trivsel.

Då vi har ett löpande urval till tjänsten, är det viktigt att du skickar din ansökan så fort som möjligt för att öka dina chanser att komma med i urvalsprocessen.

Grundläggande kvalifikationer

Genomförd utbildning civil-/högskoleingenjör, maskin med flerårig arbetslivserfarenhet inom mekanisk konstruktion (plåt/svets/rör)

God kunskap av produktion inom varvsindustrin eller liknande.

Mycket goda kunskaper inom 2D/3D ritningar med form & läge (GD&T) enligt ISO 1101:2017

Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett måste, i så väl tal som skrift.

Krav på svenskt medborgarskap.

B-körkort.

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

För att trivas och lyckas i rollen måste du vara:

 • Metodisk, ansvarsfull och noggrann
 • Effektiv, framåtsträvande och driftig
 • Hjälpsam, prestigelös och samarbetsvillig
 • Positiv, ambitiös och flexibel

Erfarenhet av toleranskedjeberäkningar (2D/3D) och Root cause analys baserat på mätprotokoll samt kunskap inom mätning med CMM, Laser Tracker eller liknande utrustning eller användning av denna data är mycket meriterande.

Vi erbjuder

Hos oss står alltid konsulten i centrum, vår affär är uppbyggd kring vår förmåga att anställa och utveckla de bästa förmågorna inom våra områden.

Som privatägt bolag tittar vi inte på börskursen eller förbereder inför nästa kvartalsrapport, vi fokuserar istället på stabil och långsiktig utveckling, vilket bidrar med det samma för våra konsulter.

Utöver detta erbjuder vi:

 • Distanskostnadsersättning vid arbete utanför kontoret
 • Förmånsprogram via vår partner Benify
 • Flexibla arbetstider
 • Betald övertid enligt kollektivavtal
 • Friskvårdsbidrag
 • Bonus vid tips om rekrytering eller uppdrag
 • Kollektivavtal via Almega

För att våra konsulter ska trivas så bra som möjligt och känna sig som en del av Sigma, även när man är placerad i kundens organisation, anordnar vi:

 • Återkommande avdelningsmöten och aktiviteter
 • Kompetensutveckling på konferenser och bolagsträffar
 • Tillställningar och fester vid olika tillfällen under året

Sigma Industry South AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Skulle du vilja utvecklas i denna miljö?

Mer information

Anders Wallebäck
+46702619984
anders.walleback@sigma.se

Tjänst

Geometrisäkringsingenjör

Kompetensområde

Beräkning & Simulering, Mekanikutveckling, Projektledning

Plats

Lund, Malmö

Ansök senast

2023-10-06

Ansök nu