Automationsingenjör Process, Energi och VA

Jobbeskrivning

Automationsingenjör som söker nya perspektiv

Trött på "Så gör vi aldrig" och "Så gör vi alltid"? Dags för förändring? Ute efter mer fart, mer affärer, nya arbetssätt och roligare på jobbet? Gå mot att leda andra ibland? Bättre utsikt? Varför inte alltihop? Vi söker fler automationsstjärnor, både tjejer och killar till vårt dream-team och vill ha dig med!

Vi har goda relationer och affärer med de flesta av de främsta automationskunderna i södra Sverige och ett antal till norröver. Nu vill vi växla upp ytterligare, med fler kunder, bli tekniskt bredare, starkare, ta större åtaganden och ha ännu roligare på jobbet!

Hos oss på Sigma kommer du att ha ett stort inflytande över din utveckling och omges av kompetenta, ambitiösa och roliga tjejer och killar med gedigen erfarenhet och ett brinnande teknikintresse.

Nya perspektiv skapar energi och kreativitet. Därför har vi valt att sitta mitt i Malmö city, på Gamla Väster, i direkt anslutning till Malmö Live, Centralstationen, torg, parker, kanaler och allt annat en citykärna bjuder på.

Vi är i Sigma Industry Solutions ett 40-tal anställda och är en del av Sigma-koncernen med över 5000 anställda i totalt 12 länder.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Delta i våra utmanande och tekniskt avancerade projekt till marknadsledande kunder med projektering, systemering, programmering, verifiering och idrifttagning och bli kundens hjälte. Naturligtvis alltid inom automation men också digitalisering bland annat i form av vertikal integration av våra kunders olika system
 • Delta i support- och serviceåtaganden till våra kund
 • Delta i försäljning med teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
 • Delta i utveckling av metoder och verktyg för effektiviserad engineering och förbättrad kvalitet
 • Jobba med ABB 800xA eller Siemens olika miljöer. Oftast med fördjupning inom en plattform men inemellan prova något nytt
 • Tillsammans med vår systeravdelning för digitalisering och övriga Sigmabolag eller i egen regi leverera digitalisering i form av vertikal integration av automation, produktionssystem, labsystem och affärssystem, mm.

Tycker du om att ta ansvar, prestera och leverera och tillhöra ett roligt och mycket kompetent gäng kommer du att trivas fantastiskt bra. Har du en inneboende nyfikenhet och intresse för affärer är det ett stort plus.

Det viktigaste för oss är att rekrytera människor som delar våra gemensamma värderingar och gillar att bidra till att vi växer såväl kompetensmässigt som socialt. Att hitta rätt arbetsuppgifter, möjlighet att utvecklas samt bra villkor är basen i vårt erbjudande till dig.

Grundläggande kvalifikationer

För att trivas i din yrkesroll ser vi gärna att du har:

 • Gedigen arbetslivserfarenhet inom ABB 800xA eller Siemens TIA. Du ska kunna både system och applikation
 • Civilingenjör, en relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
 • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt
 • Vi jobbar både med lokala men också globala kunder därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

Meriterande är gedigen kunskap inom automation och digitalisering, erfarenhet som leverantör av funktionsleveranser i projektform men även som beställarstöd.

Vi erbjuder

Som konsult hos oss får du arbeta med de främsta företagen. Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. I ditt fall är det troligen projekt där du tar stort eget ansvar både tekniskt och ekonomiskt och har en hög grad av självständighet. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor, kompetenta kunder och ett aktivt erfarenhetsutbyte.

Hos oss är våra medarbetare alltid i centrum. Vår affär är uppbyggd kring vår förmåga att anställa och utveckla de bästa förmågorna inom våra områden.

Som privatägt bolag tittar vi inte på börskursen eller förbereder inför nästa kvartalsrapport. Vi fokuserar istället på stabil och långsiktig utveckling för verksamheten och våra medarbetare.

Utöver detta erbjuder vi:

 • Distanskostnadsersättning vid arbete utanför kontoret
 • Förmånsprogram via vår partner Benify
 • Flexibla arbetstider
 • Betald övertid enligt kollektivavtal
 • Friskvårdsbidrag
 • Bonus vid tips om rekrytering eller uppdrag
 • Kollektivavtal via Almega
 • Aktiviteter och utbildningsresor med Sigma och kollegorna

Då vi har ett löpande urval till tjänsterna, ser vi gärna att du skickar din ansökan så fort som möjligt.

Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Som komplement erbjuder vi specialist, support- och -ingenjörstjänster.

Sigma Industry Solutions är i dagsläget ett 40-tal anställda och ingår i Sigmakoncernen som är en privatägd koncern med närmre 5000 anställda och 39 kontor i 12 länder.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer.

Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare.

Mer information

Magnus Grenthe
+46705509699
magnus.grenthe@sigma.se

Tjänst

Automationsingenjör Process, Energi och VA

Kompetensområde

El & Automation, Energi- & Elkraftteknik, Provning & verifiering, Projektledning, Systemdesign, Digitalisering

Plats

Malmö

Svar senast

2022-01-23

Ansök nu