Förprojektering: Installation och driftsättning

Jobbeskrivning

För uppdrag hos en av våra viktiga kunder söker vi nu en erfaren medarbetare för att hjälpa till inom förprojektering av stora processanläggningar (>200MSEK) med fokus på installation och driftsättning.

Kunden arbetar med leverans av hela produktionsanläggningar och inom process och livsmedelsindustri där leveranser omfattar allt innanför byggnadens väggar.

Förprojekteringen är ett omfattande arbete som utifrån kunddialog eller detaljerad specifikation skall resultera i en projektkalkyl som blir en del av den övergripande offerten för design, byggnation, installation och driftsättning. Förprojekteringsteamet består typiskt av 10-15 personer där ansvaret för de olika delarna i projektleveransen är fördelad mellan deltagarna.

Dina arbetsuppgifter kommer omfatta exempelvis:

  • Framtagande av kostnadskalkyl för installation och driftsättning för projekt över 200MSEK
  • Riskanalyser kopplade till kostnadskalkyl.
  • Försvarande av kostnadskalkyl i samband med intern granskningsprocess.
  • Granska kostnadskalkyler för andra projekt.
  • Kontinuerligt arbete med att hitta standardiseringsmöjligheter och optimering av verktyg och arbetsrätt för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet.

För att passa i rollen behöver du har hög integritet och vara en skicklig kommunikatör. Du har ett starkt resultatdriv och kombinerar ditt strukturerade arbete med beslutsamhet och starkt samarbete.

Som en del i arbetet kommer du ta fram förfrågningsunderlag mot underleverantörer och entreprenörer och begära in offerter som du sedan är ansvarig för att utvärdera och bedöma. Med detta kommer även kravet på höga kvalifikationer och erfarenheter av förhandlingar.

Vi tror att du har en ingenjörsexamen och sedan under karriären arbetet ett flertal år med site management, projektledare, installation/driftsättningsledare i stora projekt i process/livsmedelsindustri. Du behöver ha gedigen erfarenhet av offertarbete/kalkylering av processanläggning & processutrustning.

Som person är du nyfiken och intresserad av att lära dig nya saker samtidigt som du delar med dig av det du har med dig i bagaget. Samarbete noggrannhet och kommunikation är viktiga egenskaper att ha med sig.

Då arbetsarenan är internationell är det av stor vikt att du kan kommunicera på avancerad nivå på engelska i både tal och skrift.

Positionen erbjuder delaktighet i komplexa projekt och passar dig som söker utmaningar i en utvecklande miljö med noggrannhet och kvalitet som straka ledord.

Grundläggande kvalifikationer

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

Vi erbjuder

Beroende på erfarenhetsgrad erbjuder vi dels anställning hos oss på Sigma Industry South eller Hyrrekrytering där kunden eventuellt tar över anställningen efter en tid.

Som konsult hos oss får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen inom svensk industri. Uppdragen anpassas alltid i möjligaste mån, för att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som vi anser skapar trivsel.

Sigma Industry South AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Skulle du vilja utvecklas i denna miljö?

Mer information

Andreas Engman
++46703897767
andreas.engman@sigma.se

Tjänst

Förprojektering: Installation och driftsättning

Kompetensområde

Mekanikutveckling, Projektledning, Management, Sales and Marketing

Plats

Lund

Svar senast

2021-07-31

Ansök nu