Elkonstruktör processautomation

Jobbeskrivning

Vi växer och söker dig - Elkonstruktör processautomation - gärna med det där extra drivet, sociala kompetensen och som gillar att jobba brett inom automationsvärlden.

Vi har just nu flera nya riktigt spännande projekt som ska startas upp. Därutöver har vi redan idag ett antal större pågående projekt och uppdrag som växer i omfattning. Som du förstår är vi alltså i stort behov av dig och din kompetens.

Hos oss på Sigma kommer du att ha ett stort inflytande över din utveckling och omges av kompetenta, ambitiösa och roliga tjejer och killar med gedigen erfarenhet och ett brinnande teknikintresse.

Nya perspektiv skapar energi och kreativitet. Därför har vi valt att sitta mitt i Malmö city, på Gamla Väster, i direkt anslutning till Malmö Live, Centralstationen, torg, parker, kanaler och allt annat en citykärna bjuder på. Vi på Sigma Industry Solutions är ett 40-tal anställda och en del av den privatägda Sigma-koncernen med över 5000 anställda i totalt 12 länder.

Vi söker dig som gillar:

 • elkonstruktion
 • att jobba med de ledande kunderna på marknaden
 • att jobba med de ledande fabrikaten på marknaden
 • att effektivisera ditt arbete med hjälp av typkretstänk, scriptning och bulkdatahantering.

Utöver ovan är du kanske även intresserad av att emellanåt programmera styrsystem?

Har du erfarenhet är det bra, men även duktiga rookies med en drivkraft att snabbt lära sig och ta för sig av de utmanande arbetsuppgifter som ges, passar ypperligt bra in i vårt team. Hos oss finns fantastiskt mycket fackkunskap för den som vill vidareutvecklas.

Elkonstruktörens arena utgörs typiskt av serverskåp, styrskåp för styrsystem eller RIO-skåp, ställverk, frekvensomformare, nätverk, fältutrustning, även safety, instrumentering och allt kablage som binder ihop ingående komponenter till en komplett automationsanläggning.

Här följer några exempel på en elkonstruktörs arbetsuppgifter:

 • Delta i våra tekniskt avancerade automationsprojekt till ledande kunder i branschen med projektering och utredningar, elkonstruktion, dimensionering, verifiering, dokumentation och installationsstöd på plats hos kunden och tillsammans bli kundens hjälte
  • Aktivt bidra med allt från förstudier, utredningar, support, serviceåtaganden till besiktningar
  • Delta i försäljning med teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
  • Delta i utveckling av metoder och verktyg för effektiviserad engineering och förbättrad kvalitet
  • Jobba med E-plan, ElProCad, Cadet Elsa eller andra ledande verktyg och med ABB, Siemens, eller Mitsubishi som plattform, både DCS, PLC och HMI/Scada

  Grundläggande kvalifikationer

  För att trivas i din yrkesroll ser vi gärna att du har:

  • 1 - 3 års arbetslivserfarenhet inom elkonstruktion för automation
  • En relevant teknisk utbildning på universitet-/högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
   • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt
   • Vi jobbar både med lokala men också globala kunder därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

   Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

   Meriterande är en gedigen kunskap inom elkonstruktion för automationsanläggningar, erfarenhet av funktionsleveranser i projektform samt erfarenhet och kunskaper om E-Plan, ElProCad, Cadet Elsa eller andra ledande verktyg.

   Har du erfarenhet av elkonstruktion för säkerhetskretsar och av programmering av safety PLC är det ett ytterligare plus.

   Vi erbjuder

   Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt men även med tanke på din aktuella livssituation. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte.

   Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Vill du arbeta på ett personligt, framgångsrikt och växande företag i en miljö som präglas av en prestigelös och lättsam laganda - är det här arbetsplatsen för dig! Är du en driven person som söker utveckling så är det din ambition, kompetens och dina resultat som formar din roll här hos oss.

   Vi anställer löpande så tveka inte att söka redan idag!

   Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process.

   Som komplement erbjuder vi specialist, support- och -ingenjörstjänster.

   Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer.

   Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare.

   Mer information

   Freja Alvarsdotter
   +46768436277
   freja.alvarsdotter@sigma.se

   Tjänst

   Elkonstruktör processautomation

   Kompetensområde

   Produktionsutveckling inkl. Logistik, El & Automation, Energi- & Elkraftteknik, Digitalisering, Automation

   Plats

   Lund, Malmö

   Svar senast

   2022-12-22

   Ansök nu