Automationsingenjör och Digitaliseringsingenjör 800xA för Process, Energi och VA

Jobbeskrivning

Automationsingenjör och Digitaliseringsingenjör 800xA

Gillar du teknik, att programmera tillämpningar för spännande kunder och vill ta ett rejält kliv uppåt inom automation? Varför inte alltihop? Vi söker seniora och yngre programmerare med automationsbakgrund eller rätt utbildningsprofil, både tjejer och killar till vårt dream-team och vill ha dig med! Vi är ordentligt starka inom ABB 800xA och är populära hos våra kunder. Vi har många större projekt på gång och ett inflöde av nya kunder och förfrågningar, så vi behöver förstärka vår organisation ytterligare.

Vårt bolags första knappa 3 år har gått över alla förväntningar. Vi har haft en stadig ökning från 3 till 46 anställda och uppfattas som en trygg, kreativ och attraktiv arbetsplats. Vi har idag byggt upp goda relationer och affärer med de flesta av de bästa och främsta automationskunderna i södra Sverige, och därtill ett antal ytterligare norröver.

Vi har i dagsläget varaktiga affärer med fler än 40 olika kunder, varav projektåtaganden mot drygt 20 kunder och supportåtaganden mot ett tiotal kunder. Våra kunder och marknaden vill ha mer av oss, så nu behöver vi växla upp ytterligare så vi kan hjälpa fler, bli tekniskt bredare, än mer kompetenta, ta större åtaganden och ha ännu roligare på jobbet!

Vi är en del av Sigma-koncernen med över 5000 anställda i totalt 12 länder.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Programmering i ABB 800xA eller i tillämpningar i högnivåspråk mot ABB 800xA
 • Delta i våra utmanande och tekniskt avancerade projekt till marknadsledande kunder med projektering, systemering, programmering, verifiering och idrifttagning och bli kundens hjälte.
 • Leda/utföra mindre projekt och åtaganden där du kan ta ett stort personligt ansvar för både teknik och relationer.
 • Delta/leda support- och serviceåtaganden till våra kund
 • Delta i försäljning med offerter, teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
 • Delta i utveckling av metoder och verktyg för effektiviserad engineering och förbättrad kvalitet
 • Tillsammans med vår systeravdelning för digitalisering och övriga Sigma eller i egen regi leverera digitalisering i form av vertikal integration av bland annat 800xA mot produktionssystem och affärssystem

Vi söker dig som redan är en 800xA automationsstjärna eller som tror att du i rätt miljö snabbt skulle kunna bli det. Tycker du om att ta ansvar, prestera och leverera och tillhöra ett roligt och kompetent gäng kommer du att trivas fantastiskt bra. Har du en inneboende nyfikenhet och intresse för affärer är det ett stort plus.

Det viktigaste för oss är att rekrytera människor som delar våra gemensamma värderingar och gillar att bidra till att vi växer såväl kompetensmässigt som socialt. Att hitta rätt arbetsuppgifter, möjlighet att utvecklas samt bra villkor är basen i vårt erbjudande till dig.

Grundläggande kvalifikationer

För att trivas i din yrkesroll ser vi gärna att du har:

 • Projekterfarenhet inom ABB 800xA
 • Erfarenhet av högnivåprogrammering
 • Civilingenjör, högskoleingenjör automation, yrkesutbildad automationsingenjör eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt
 • Vi jobbar både med lokala men också globala kunder. Därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
 • Lite näsa för affärer och en god förmåga att kommunicera med exempelvis kunder och kollegor

     Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

     Meriterande är erfarenhet av automationsleveranser baserade på ABB 800xA liksom gedigen kunskap inom ABB 800xA.samt generellt kunskaper inom DCS, BATCH, PLC, SCADA, Nätverk, OT/IT-säkerhet och Arkitektur, Processteknik och Processoptimering, Databaser, Kommunikation, Scriptteknik samt Högnivåspråk.

     Har du jobbat med service och support inom vårt område är det också meriterande

     Du ska gilla att programmera och gilla att träffa kunder!

     Vi erbjuder

     Som konsult hos oss får du arbeta med de främsta företagen. Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor, kompetenta kunder och ett aktivt erfarenhetsutbyte.

     Hos oss är våra medarbetare alltid i centrum. Vår affär är uppbyggd kring vår förmåga att anställa och utveckla de bästa förmågorna inom våra områden.

     Som privatägt bolag tittar vi inte på börskursen eller förbereder inför nästa kvartalsrapport. Vi fokuserar istället på stabil och långsiktig utveckling för verksamheten och våra medarbetare.

     Utöver detta erbjuder vi:

     • Distanskostnadsersättning vid arbete utanför kontoret
     • Förmånsprogram via vår partner Benify
     • Flexibla arbetstider
     • Övertid och övriga villkor enligt Kollektivavtal Almega
     • Friskvårdsbidrag
     • Bonus vid tips om rekrytering
     • Kollektivavtal via Almega
     • Aktiviteter och utbildningsresor med Sigma och kollegorna

     Då vi har ett löpande urval till tjänsterna, ser vi gärna att du skickar din ansökan så fort som möjligt.

     Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Som komplement erbjuder vi specialist, support- och -ingenjörstjänster.

     Sigma Industry Solutions är i dagsläget drygt 45 anställda och ingår i Sigmakoncernen som är en privatägd koncern med närmre 5000 anställda och 39 kontor i 12 länder.

     Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter är vi ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer.

     Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare.

     Mer information

     Magnus Grenthe
     +46705509699
     magnus.grenthe@sigma.se

     Tjänst

     Automationsingenjör och Digitaliseringsingenjör 800xA för Process, Energi och VA

     Kompetensområde

     El & Automation, Energi- & Elkraftteknik, Systemutveckling, Projektledning, Digitalisering, Digitalisering, Automation

     Plats

     Malmö

     Svar senast

     2022-09-30

     Ansök nu