Lead Engineer OEM

Jobbeskrivning

Backer AB i Sösdala söker nu en Lead Engineer till OEM teamet. Rollen kommer fokusera på strategisk produktutveckling inom Backers OEM segment. Rollen innefattar även ansvarstagande som ”Team-leader” där fokus hamnar på konstruktion- och ritningsgransking av Backers OEM produkter. Konstruktören förväntas utveckla samt förbättra befintliga produkter samt använda sin tidigare erfarenhet för att ge stöd till övriga konstruktörer.

Typiska arbetsuppgifter:

• Strategisk produktutveckling inom OEM
• Kostnadsbesparing inom design och konstruktion
• Konstruktion- och ritningsgranskning

Grundläggande kvalifikationer

Rollen som Lead Engineer bedömer vi lämpligast passar dig som är civil-/högskoleingenjör inom maskinteknik, mekatronik eller motsvarande, tycker om att leda och driva utveckling i tekniska projekt, har arbetat som konstruktör och/eller produktutvecklare i minst 5 år. Tjänsten kräver att personen är noggrann och klarar av att arbeta inom ISO 9001 förhållningssätt. Förmåga att kunna granska och förbättra produkter inom Backers OEM segment

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

För att passa för rollen krävs i övrigt:

  • Erfarenhet av att leda kvalificerat konstruktionsarbete
  • Goda kunskaper i CAD-verktyg (Creo eller motsvarande) och i PDM-system (Windchill eller motsvarande).
  • God förståelse för de krav som ställs enligt ISO 9001
  • Goda kunskaper i produktutveckling och tillverkningsteknik.
  • Goda kunskaper i engelska och företrädesvis även svenska

Vi erbjuder

Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 400 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar för elvärme och energireglering. Vi bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Backer AB i Sösdala är beläget 5 minuters promenad från Pågatågsstationen. Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 70 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika. Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter, eller i våra kunders tillverkande processer. Kraven på våra lösningar är högt ställda, och flera av våra kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment. Vår långsiktiga strategi är att tillverka hållbara energilösningar i världsklass och därigenom bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle och minskat koldioxidavtryck. Vi ser vårt miljöansvar i hela förädlingskedjan och strävar efter att minska produkternas miljö- och klimatpåverkan under hela livscykeln, för såväl dagens som kommande generationer.

Mer information

Göran Persson
+46725002028
goran.persson@sigma.se

Tjänst

Lead Engineer OEM

Kompetensområde

Mekanikutveckling

Plats

Hässleholm

Svar senast

2022-10-03

Ansök nu