Projektledare Automation och Digitalisering för Process Energi och VA.

Jobbeskrivning

Projektledare Automation och Digitalisering som söker nya perspektiv och utsikter.

Vill du mer med ditt jobb? Dags för förändring? Gillar du att leda men samtidigt söker efter mer teknik, mer affärer och roligare på jobbet? Bättre utsikt? Varför inte alltihop? Vi söker erfarna eller yngre projektledare med gedigen automationsbakgrund, både tjejer och killar till vårt dream-team och vill ha dig med!

Vårt bolags första 2 år har gått över alla förväntningar. Vi har ökat från 3 till 37 anställda och har byggt upp goda relationer och affärer med de flesta av de främsta automationskunderna i södra Sverige och ett antal ytterligare norröver. Nu vill vi växla upp ytterligare, med fler kunder, bli tekniskt bredare, starkare, ta större åtaganden och ha ännu roligare på jobbet!

Vi är ett smart, agilt, jämställt och hållbart företag som bygger vår framgång på riktigt duktiga medarbetare, delaktighet, inflytande och korta beslutsvägar. Hos oss på Sigma kommer du att ha ett stort inflytande över din utveckling och omges av kompetenta, ambitiösa och roliga tjejer och killar med gedigen erfarenhet och ett brinnande teknikintresse.

Nya perspektiv skapar energi och kreativitet. Därför har vi valt att sitta mitt i Malmö city, på Gamla Väster, i direkt anslutning till Malmö Live, Centralstationen, torg, parker, kanaler och allt annat en citykärna bjuder på.

Vi är en del av Sigma-koncernen med över 5000 anställda i totalt 12 länder.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Leda tekniskt och/eller kommersiellt våra utmanande och tekniskt avancerade projekt till marknadsledande kunder med projektering, systemering, programmering, verifiering och idrifttagning och bli kundens hjälte. Naturligtvis alltid inom automation men också digitalisering bland annat i form av vertikal integration av våra kunders olika system
 • Delta/leda support- och serviceåtaganden till våra kund
 • Delta i försäljning med offerter, teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
 • Delta i utveckling av metoder och verktyg för effektiviserad engineering och förbättrad kvalitet
 • Jobba med ABB 800xA eller Siemens olika miljöer. Oftast med fördjupning inom en plattform men inemellan prova något nytt
 • Tillsammans med vår systeravdelning för digitalisering och övriga Sigma eller i egen regi leverera digitalisering i form av vertikal integration av bland annat 800xA mot produktionssystem och affärssystem

Vi söker dig som redan är en automationsstjärna, som är projektledare eller som tror att du i rätt miljö snabbt skulle kunna bli det. Tycker du om att ta ansvar, prestera och leverera och tillhöra ett roligt och kompetent gäng kommer du att trivas fantastiskt bra. Har du en inneboende nyfikenhet och intresse för affärer är det ett stort plus.

Det viktigaste för oss är att rekrytera människor som delar våra gemensamma värderingar och gillar att bidra till att vi växer såväl kompetensmässigt som socialt. Att hitta rätt arbetsuppgifter, möjlighet att utvecklas samt bra villkor är basen i vårt erbjudande till dig.

Grundläggande kvalifikationer

För att trivas i din yrkesroll ser vi gärna att du har:

 • Erfarenhet av och intresse av att tekniskt och/eller kommersiellt leda projekt inom automation och digitalisering från säljfas till slutförande
 • En näsa för affärer, ett stort intresse för projektaffärens ekonomi och en god förmåga att kommunicera med kunder och kollegor
 • Gedigen arbetslivserfarenhet inom ABB 800xA eller Siemens TIA. Du ska kunna både system och applikation
 • En relevant teknisk utbildning på universitet-/högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
 • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt
 • Vi jobbar både med lokala men också globala kunder därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

Meriterande är erfarenhet av att tekniskt och/eller kommersiellt leda projektteam, gedigen kunskap inom ABB 800xA, eller Siemens PCS. Erfarenhet av funktionsleveranser i projektform samt generellt kunskaper inom DCS, BATCH, PLC, SCADA, Nätverk, OT/IT-säkerhet och Arkitektur, Processteknik och Processoptimering, Databaser, Kommunikation, Scriptteknik samt Högnivåspråk.

Erfarenheter som projektledare på beställarsidan är också meriterande.

Vi erbjuder

Som konsult hos oss får du arbeta i projekt med de främsta företagen. Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte.

Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang, jämställdhet och glädje är viktiga grundstenar för oss.

Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Som komplement erbjuder vi specialist, support- och -ingenjörstjänster.

Sigma Industry Solutions är i dagsläget 38 anställda och ingår i Sigmakoncernen som är en privatägd koncern med närmre 5000 anställda och 39 kontor i 12 länder.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer.

Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare.

Mer information

Magnus Grenthe
+46705509699
magnus.grenthe@sigma.se

Tjänst

Projektledare Automation och Digitalisering för Process Energi och VA.

Kompetensområde

El & Automation, Energi- & Elkraftteknik, Projektledning & Management, Projektledning, Projektledning, Digitalisering, Digitalisering, Automation

Plats

Malmö

Svar senast

2022-01-23

Ansök nu