Automationsingenjör

Jobbeskrivning

Automationsingenjör

Vi söker nu en automationsingenjör som vill utvecklas och testa nya branscher. Du ska känna dig trygg med PLC-programmering inom industrin och ha ett genuint teknikintresse. Känner du igen dig, då kan det vara dig vi letar efter?

Vi är ett företag som bygger vår framgång på riktigt duktiga medarbetare, delaktighet, inflytande och korta beslutsvägar. Hos oss på Sigma kommer du att ha ett stort inflytande över din utveckling och omges av kompetenta, ambitiösa och roliga kollegor med gedigen erfarenhet och ett brinnande teknikintresse. Vi har sedan årsskiftet vuxit med ytterligare 10 ambitiösa ingenjörer, jämt fördelade på tjejer och killar och söker nu dig med det lilla extra.

Vi sitter i fantastiska lokaler centralt i Malmö, alldeles nära centralstationen. Kontoret har en skön familjär känsla, som även fungerar som social hubb för oss alla, oavsett var och hur vi jobbar.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Delta i våra utmanande och tekniskt avancerade projekt till marknadsledande kunder med projektering, systemering, programmering, verifiering och idrifttagning. Naturligtvis alltid inom automation och digitalisering.
 • Delta i support- och serviceåtaganden till våra kund
 • Delta i försäljning med teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
 • Jobba med PLC-programmering i något av följande system: Siemens, Rockwell, Mitsubishi, Beckhoff och B&R.
 • Fördjupa dig i något av de större SCADA systemen på marknaden

Vi söker dig som redan påbörjat din karriär som automationsingenjör men nu som vill ta ett större ansvar, leverera och tillhöra ett roligt och kompetent gäng.

Det viktigaste för oss är att rekrytera människor som delar våra gemensamma Värderingar och gillar att bidra till att vi växer såväl kompetensmässigt som socialt. Att hitta rätt arbetsuppgifter, möjlighet att utvecklas samt bra villkor är basen i vårt erbjudande till dig.

Grundläggande kvalifikationer

För att trivas i din yrkesroll ser vi gärna att du har:

 • 2 - 5 års arbetslivserfarenhet inom automation. Du ska kunna PLC och HMI. Meriterande är om du även kan Elkonstruktion.
 • En relevant teknisk utbildning på universitet-/högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
 • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt
 • Vi jobbar både med lokala men också globala kunder därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

   Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

   Meriterande är kunskap inom tex. Siemens, Rockwell, Beckhoff, Mitsubishi. Erfarenhet av funktionsleveranser i projektform samt generellt kunskaper inom PLC, SCADA, Elkonstruktion, Nätverk, OT/IT-säkerhet och arkitektur, Servo, Databaser, Kommunikation, Scriptteknik samt Högnivåspråk.

   Vi erbjuder

   Som konsult hos oss får du arbeta i projekt med de främsta företagen. Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte.

   Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang, jämställdhet och glädje är viktiga grundstenar för oss.

   Då vi har ett löpande urval till tjänsterna, ser vi gärna att du skickar din ansökan så fort som möjligt.

   Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Som komplement erbjuder vi specialist, support- och -ingenjörstjänster.

   Sigma Industry Solutions är i dagsläget ca 35 anställda och ingår i Sigmakoncernen som är en privatägd koncern med närmre 5000 anställda och 39 kontor i 12 länder.

   Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer.

   Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare.

   Mer information

   Tove Sivtoft
   +46730916633
   tove.sivtoft@sigma.se

   Tjänst

   Automationsingenjör

   Kompetensområde

   El & Automation, Digitalisering, Automation

   Plats

   Malmö

   Svar senast

   2021-10-10

   Ansök nu